CLUB INFO

Opgericht: 14-10-1959
Charternight: 11-12-1959
Sponsorclub: Den Helder
Sponsorclub van: Heerhugowaard, Heiloo,
Bergen, Rijswijk, Alkmaar Victoria

Geschiedenis Lions Club Alkmaar

De Lions Alkmaar is opgericht in 1960. Lions Alkmaar is van oudsher een serviceclub voor mannen. Op dit moment zijn er nog steeds 2 Lions clubs binnen Alkmaar, Lions Phoenix en Lions Alkmaar. 
 
De gemiddelde leeftijd van de leden van de Lions Alkmaar nam in de loop der jaren toe. Daardoor nam de aantrekkingskracht voor jonge potentiële Lions-leden af, omdat zij geen ‘klik’ konden krijgen met de bestaande leden. Hierdoor kwam het voortbestaan van de club in gevaar. Lions Alkmaar heeft daarop een actief beleid gevoerd en 16 mei 2012 een innovatieve stap gezet, door een nieuwe ‘key-groep’ op richten, bestaande uit jonge kandidaatleden, met als doel het voortbestaan van de Lions Alkmaar te garanderen. 
 
Deze keygroep bestaat uit jonge en enthousiaste mensen die de gedachte ´we serve´ van de Lions onderschrijven en een groot maatschappelijk belang dienen. Zij stellen hun netwerk beschikbaar en zetten zich in voor mensen en organisaties die hulpbehoevend zijn.
 
De leden van de key-groep zijn Emily Snoek, Rens Ouwens, Loek Dingerdis, Anita Kerssens en Iris Zeijlemaker. Sinds 2012 groeit Lions Club Alkmaar weer. De Senior leden die destijds de doorstart tot stand hebben gebracht, hebben inmiddels een nieuwe club opgericht, Lions Phoenix.